Λουκάνικο με πορτοκάλι: Διαλεκτά κομμάτια χοιρινού κρέατος, καπνισμένα με βότανα της περιοχής και πορτοκάλι, με ή χωρίς κρασί. Πολύ χαρακτηριστικά είναι τα κομματάκια πορτοκαλιού που περιέχουν. Μπορούν να διατηρηθούν για μεγάλα χρονικά διαστήματα λόγω του τρόπου επεξεργασίας τους. Όντας ένας εξαιρετικός μεζές για ψήσιμο στα κάρβουνα ή στο τζάκι, πρωταγωνιστεί στο Καλαματιανό τραπέζι τακτικά όλο το χρόνο. Καλύπτει σημαντικά τις ανάγκες του οργανισμού σε πρωτεΐνη υψηλής βιολογικής αξίας.
Tip: Προσφέρει σημαντικές ποσότητες βιταμινών του συμπλέγματος Β.