Χοιρινό παστό: Αφού έχει βράσει το κρέας, αφαιρείται το λίπος και παστώνεται με αλάτι. Στη συνέχεια καπνίζεται με ξύλα και αρωματικά βότανα από την περιοχή. Τέλος, βράζεται με κρασί και αρωματίζεται με πορτοκάλι. Συντηρείται με παραδοσιακούς τρόπους χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία. Αποτελεί παραδοσιακό μεζέ που καταναλώνεται είτε μόνο του, δίπλα σε κρασί, ούζο, ρακί ή μπύρα, είτε ως συστατικό σε παραδοσιακές συνταγές, όπως στην ομελέτα και τον καγιανά.
Tip: Πλούσια πηγή σεληνίου, ψευδαργύρου, μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β.