Χοιρινό Παστό

Χοιρινό παστό: Αφού έχει βράσει το κρέας, αφαιρείται το λίπος και παστώνεται με αλάτι. Στη συνέχεια καπνίζεται με ξύλα και αρωματικά βότανα από την περιοχή. Τέλος, βράζεται με κρασί και αρωματίζεται με πορτοκάλι. Συντηρείται με παραδοσιακούς τρόπους χωρίς ιδιαίτερη επεξεργασία. Αποτελεί παραδοσιακό μεζέ που καταναλώνεται είτε μόνο του, δίπλα σε κρασί, ούζο, ρακί ή μπύρα, είτε ως συστατικό σε παραδοσιακές συνταγές, όπως στην ομελέτα και τον καγιανά.

Tip: Πλούσια πηγή σεληνίου, ψευδαργύρου, μαγνησίου και βιταμινών του συμπλέγματος Β.

 

By continuing to use the site, you agree to the use of cookies. more information

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close