Πλούσιες σε θρεπτικά συστατικά , που συναγωνίζονται το εξαιρετικό παρθένο ελαιόλαδο. Περιέχουν σημαντικές ποσότητες βιταμίνης Α και καροτενοειδών και σε μικρές ποσότητες βιταμίνες Β1, Β6 και Β12. Οι ελιές Μεσσηνίας είναι Π.Ο.Π., πλουσιότερες σε συνολικές τοκοφερόλες σε σχέση με τις ελιές άλλων περιοχών και είναι οι μόνες που εμπεριέχουν περισσότερες β-τοκοφερόλες και α-τοκοτριενόλες. Τα ιχνοστοιχεία των ελιών είναι κάλιο, ασβέστιο, φώσφορο, σίδηρο και μαγνήσιο.
Οι ελιές εξ’ αιτίας της βιταμίνης Α βοηθούν τον οργανισμό στην ανάπτυξη και αναπαραγωγή, στην όραση, στο δέρμα και έχουν αντικαρκινική δράση, ενώ οι τοκοφερόλες που περιέχουν έχουν αντιοξειδωτικές ιδιότητες με επίσης αντικαρκινική δράση.
Τα μονοακόρεστα λιπαρά οξέα ενισχύουν τη λειτουργία του κάρδιο-αναπνευστικού συστήματος και μας προφυλάσσουν από τις καρδιαγγειακές παθήσεις.
Οι βρώσιμες ελιές Καλαμάτας είναι η καλύτερη ποικιλία μαύρης βρώσιμης ελιάς στον κόσμο. Είναι ένα αυθεντικό ελληνικό προϊόν και αποτελεί πηγή ενέργειας και μακροζωίας. Η πλούσια σε σάρκα ελιά με μικρό κουκούτσι και χαρακτηριστική γεύση την κάνουν ένα έδεσμα που δεν θες να λείπει πότε από το τραπέζι σου.
Συλλέγονται κατά τους μήνες Νοέμβριο-Δεκέμβριο από την περιοχή της Καλαμάτας. Λόγω της γεωγραφικής της θέσης της περιοχής και τις γεωφυσικές συνθήκες που επικρατούν (ηλιοφάνεια τουλάχιστον 3000 ωρών το χρόνο), ωριμάζουν πάνω στο δέντρο με τον Ήλιο να τις θρέφει, και η αύρα της θάλασσας να τις διαπερνά, δημιουργώντας ένα μικροκλίμα που τις βοηθά να αναπτυχθούν.
.